Fudbal

Od svog osnivanja, Adidas izrađuje vrhunske fudbalske patike. U svakom periodu svog postojanja, najbolji fudbalski virtuozi podržani su izvanrednim proizvodima. Uz pomoć njih su stvarali remek-djela i vragolije, te postizali golove. Adi Dasler je uvijek tvrdio da je kvalitetna obuća tačka koja čini presudnu razliku. A duga lista fudbalskih legendi, koje su tokom karijere koristile adidas patike, dokaz je da je on i dalje u pravu.

Mutator Pack

Za 2020. godinu, čiji će vrhunac svakako biti Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se premijerno predstaviti u 12 različitih evropskih gradova. Adidas je pripremio liniju Mutator Pack. Sastoji se od četiri modela fudbalskih patika dizajniranih za najzahtjevnije fudbalske zvijezde.

Predator Mutator 20

Na vrhu kvarteta definitivno je Predator Mutator 20. Ovo je prvi adidasov model koji je opremljen Demonskin tehnologijom, koja pruža izuzetnu kontrolu nad loptom, kao i odličan prijem i rotaciju.

„Sa prvom generacijom Predator modela, predstavljenog skoro davne 1994. godine, promijenili smo fudbalsku igru. I sa svakom novom generacijom smo sve poboljšavali. Zato je Predator mnogo više od obuće za fudbal. To je fudbalska ikona koja je svojim atributima uvjerila najbolje fudbalere svijeta. Za 2020. godinu smo željeli da stvorimo nešto potpuno novo. Željeli smo da stvorimo inovaciju koja dovodi u obzir naše konkurente. To smo postigli pomoću Demonskin tehnologije, koja se pokazala izuzetno efikasnom u testiranju. Igrači su se odmah pohvalili nevjerovatnim osjećajem lopte, kao i mogućnošću odlične rotacije “, zadovoljno je objasnio Ben Herath, direktor adidas dizajna i dizajna fudbalskih patika adidas.

U prošlosti su se David Beckham, Zinedine Zidane i Steven Gerrard zakleli u Predator fudbalske patik. Oni će, s modelom Predator Mutator 20, stvarati novovjekovne asove, kao što su  Paul Pogba, Becky Sauerbrunn, Marc-André, te Stegen i Tessa Wullaert.

Nemeziz, adidas X, Copa

Kvartet Mutator Pack, model Predator 20 Mutator uključuje takođe modele Nemeziz, adidas X i Copa. One se odlikuju izvanrednim igračkim karakteristikama. Svi su dizajnirani da pruže odličan osjećaj za loptu, bočnu stabilnost i podršku. Zbog toga će patike Mutator Pack zasigurno zasjati na predstojećem Evro 2020. Naravno i utakmicama Lige šampiona i mnogim drugim fudbalskim takmičenjima. Na kraju, ali ne najmanje bitno, u adidas patikama igraju zvijezde legendarnih klubova kao što su Real Madrid, Mančester Junajted, Arsenal, FC Bajern Minhen i Juventus. Pored gore spomenutih asova, u adidas patikama igraju i najbolji svjetski fudbaleri. To su Leo Messi, Gabriel Jesus, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Paulo Dybala, Thomas Müller, James Rodriguez, Diego Costa, Mesut Özil i mnogi drugi.