Trendovi

Aktivni odmor na moru (život je plaža)

Ljetnji odmor je vrijeme koje svi sa nestrpljenjem očekujemo tokom cijele godine. Tu se odmorimo, napunimo baterije i sakupljamo energiju za sledeće radne poduhvate. Za nekoliko dana, opušteno ležanje na plaži je apsolutno bezbrižno. No, većina ljudi ipak želi nešto više akcije i dinamike. I na moru, definitivno ima puno mogućnosti za ovo. Dobro društvo, prijatelji, porodične i društvene sportske aktivnosti. Šta može biti bolje i zabavnije?

Igre sa loptom

Sport, koji je možda najbliži plaži, je odbojka na pijesku. Ova dinamička igra, koja se može igrati u različitim kombinacijama igara, predstavlja izvrsnu aktivnost na plaži. Isto važi i za fudbal na pijesku. Ako više volite da uzmete reket u svoje ruke, a ne obazirete se na vjetar, badminton će biti pun pogodak. Takođe u vodi je moguće igrati poseban oblik odbojke, naravno, vaterpolo i razne igre sa loptom koje možete izmisliti za sebe.

Na vodi

Naravno, more je kao magnet koji privlači veliku snagu. Svi su htjeli da idu na pučinu, daleko u otvoreno more, odakle postoji drugačiji pogled na obalu. Možete se opustiti na brodu, kajaku ili kanu-u. U poslednje vrijeme, stojeće veslanje je takođe izuzetno popularno. Ovo je izvrsna rekreacija koja oblikuje cijelo tijelo, a možete i relativno brzo da se krećete na površini mora i putujete nekoliko kilometara. Međutim, oni koji više vole da ostanu blizu obale, uživaju u prskanju morske vode dok plutaju na naduvavanom jastuku.

Pod vodom

Najveći interes za podvodni svijet imaju adolescenti sa više avanturističke prirode, kao i djeca. Oni nose peraja i masku i izlaze da istražuju podvodni svijet. Veliki plavi svet je divan svet u kojem važe različita pravila igre. Ako ih poštujete, lijepi prizori će se pojaviti pred vašim očima. Saznaćete kako je raznovrstan i živ vodeni svijet i možda prevazići strah od nepoznatog. Najmlađi će svakako biti hrabri što će ih dovesti do ulova.

Društvene igre

I na plaži se možete igrati sa najmlađima. Možete im dati frizbi i igrati igre sa njima. Ili možete da im pomognete da grade kule od pijeska i ispolje bujnost svoje mašte. Na taj način možete dalje učvrstit veze sa svojom djecom i njihovim prijateljima. Na peščanim plažama uspomene se stvaraju za cio život.

Fitnes vježbe

Morski odmor je izuzetno stimulativan i povećava motivaciju. Zato je dobro vježbati na plaži. Nekoliko vježbi na izlazku ili zalasku Sunca sigurno će imati veliki uticaj na vaš organizam. Možda ćete početi upravo na moru sa fitnes vežbama koji će postati integralni dio vaše svakodnevne lične rutine i higijene čak i nakon povratka na posao.

Morski užici sigurno će imati blagotvorno dejstvo na vaše raspoloženje i blagostanje. Iznad svega, svakodnevni problemi će izgledati tako daleko. Zbog toga bi trebalo da ih priuštite što je više moguće…