Sadržaj

Biciklizam

genesis

Genesis Impact 4.7

Genesis Impact 4.7 među početnim modelima nudi podosta više od očekivanog. Pogledajmo koliko daleko može dobaciti ova 29ka.

Intersportov Genesis jedan je od popularnih brendova uglavnom u rekreativnim okvirima. Za dobru reputaciju Genesis bicikala zaslužan je izuzetan prosjek opreme u zadanoj cijeni. Impact 4.7 drugi je po redu model u hijerarhiji. Radi se o aluminijskom okviru od ustaljene 6061 alu legure. Činjenica da ima Tektrove hidraulične kočnice sa 180mm rotorima zaslužuje dalju pažnju.

Geometrija govori da se radi o klasičnom, univerzalnoj postavi sa 70° na vilici i 73° na cijevi sjedala uz nešto dalji zadnji pad (455mm), koji povoljno djeluje na stabilnost, a pomalo odmaže kod agilnosti. Ovdje se radi o rekreativnom biciklu, pa je sve na svom mjestu. Hod Suntourove XCM vilice iznosi 100mm,  a posjeduje i hidraulično zaključavanje. Tu su Shimanove pogonske komponente Altus – pogon sa tri zupčanika, prednji mjenjač i ručice, dok je zadnji Deore Shadow sa 9 stepeni prenosa.

Prema svemu što smo vidjeli Impact 4.7  ima više nego što je potrebno za rekreativni bicikl. Oprema zadire u područje sporta, a pojedinim komponentama se ne bi posramili ni mnogo skuplji bicikli. Okvir nudi jednostavan i dopadljiv dizajn i provjerenu, umjerenu geometriju. Omogućava duge vožnje bez zamora, ali i dinamične brdske avanture zahvaljujući 29er točkovima. Možemo reći da se Genesis i ovim biciklom drži svoje formule da ponudi nešto više od premium konkurencije.

genesis

Click here to add your own text