Sadržaj

Genesis Impact 4.7

Genesis Impact 4.7 među početnim modelima nudi podosta više od očekivanog. Pogledajmo koliko daleko može dobaciti ova 29ka.

Intersportov Genesis jedan je od popularnih brendova uglavnom u rekreativnim okvirima. Za dobru reputaciju Genesis bicikala zaslužan je izuzetan prosjek opreme u zadanoj cijeni. Impact 4.7 drugi je po redu model u hijerarhiji. Radi se o aluminijskom okviru od ustaljene 6061 alu legure. Činjenica da ima Tektrove hidraulične kočnice sa 180mm rotorima zaslužuje dalju pažnju.

Geometrija govori da se radi o klasičnom, univerzalnoj postavi sa 70° na vilici i 73° na cijevi sjedala uz nešto dalji zadnji pad (455mm), koji povoljno djeluje na stabilnost, a pomalo odmaže kod agilnosti. Ovdje se radi o rekreativnom biciklu, pa je sve na svom mjestu. Hod Suntourove XCM vilice iznosi 100mm,  a posjeduje i hidraulično zaključavanje. Tu su Shimanove pogonske komponente Altus – pogon sa tri zupčanika, prednji mjenjač i ručice, dok je zadnji Deore Shadow sa 9 stepeni prenosa.

Prema svemu što smo vidjeli Impact 4.7  ima više nego što je potrebno za rekreativni bicikl. Oprema zadire u područje sporta, a pojedinim komponentama se ne bi posramili ni mnogo skuplji bicikli. Okvir nudi jednostavan i dopadljiv dizajn i provjerenu, umjerenu geometriju. Omogućava duge vožnje bez zamora, ali i dinamične brdske avanture zahvaljujući 29er točkovima. Možemo reći da se Genesis i ovim biciklom drži svoje formule da ponudi nešto više od premium konkurencije.

genesis

Click here to add your own text