Svaki dan je nova prilika da postaneš bolja verzija sebe.

Iskoristi to i učini da se svaki trenutak računa.

Vrijeme je za novu energiju.

Vrijeme je da pomjeriš svoje granice!

TO JE TVOJ TRENING!

Osvježi svoj outfit za trening sa najnovijim kolekcijama.

adidas kolekcija za trening

Pomjeri svoje granice sa novom adidas kolekcijom!

Bez obzira koliko si u formi trenutno, adidas ima odjeću, obuću i opremu koja će ti pomoći da postigneš svoje ciljeve.

Under Armour kolekcija za fitnes

Pogledaj sjajnu Under Armour kolekciju za fitnes. Zaviri u Under Armour fitnes kutak, i pogledaj kolekciju namijenjenu svima koji shvataju da uspjeh dolazi na jedan način: radom.

Treniraj u Nike sportskom topu

Savršeno se uklapa. Savršena prozračnost. Savršena udobnost. Potpuna sloboda kretanja.

Podržava te svakim pokretom, prateći uzdižući ritam tvog srca i diše sa tobom kroz svaku vježbu.

Sve što ti treba za udoban trening je Nike sportski top.

Pročitaj zanimljive sadržaje na našem blogu

Sve prednosti foam rollera za masažu

Profesionalni sportisti znaju za efikasne, a mnogi ih zovu i čudotvorne, foam rollere za masažu prije i posle treninga i redovno ih koriste godinama. Ovo nije iznenađujuće jer su ovi fitnes rekviziti izuzetno praktični i efikasni. Rekreativci, ljudi koji idu u teretanu i/ili na grupne treninge ili praktikuju fizičku aktivnost u svoja četiri zida. Poslednjih godina su možda čuli za takozvane penaste valjke, tu i tamo su vidjeli da se neko „razvlači“ po njima. Međutim, većina fitnes entuzijasta još uvijek nije upoznata sa svim prednostima, različitim modelima i različitim primjenama istih.

Pročitajte više
Trening snage, pomaže trčanju

Zvuk patika koje udaraju o tlo, nalet endorfina i uzbuđenje pomjeranja granica sopstvenog tijela. Trčanje nije samo fizička aktivnost, već oslobađajuće iskustvo koje podstiče mentalni i fizički rast. I dok trčanje gradi kardiovaskularnu izdržljivost, uključivanje treninga snage u vašu rutinu može otključati neiskorišćeni potencijal vašeg tela. Trening snage za trkače se često zanemaruje u korist nagomilavanja milja. Ali taj trening ima potencijal da smanji rizik od povreda ispravljanjem mišićne neravnoteže i poboljšanjem aktivacije mišića. Kao i povećanje efikasnosti vaše biomehanike trčanja, što rezultira poboljšanim performansama trčanja

Pročitajte više
Kako se pravilno zagrijati za trening? – fitnes instruktor Dino Beganović

Pročitajte više
ISTORIJA DIZANJA TEGOVA

Čak i ako nismo u teretani, dizanje teških predmeta i danas služi kao demonstracija i mjerenje snage. Naime, radi se o jednostavnoj ideji kretanja koju je dizanje tegova kao sportska disciplina tehnički usavršilo.

Pročitajte više
FITNES MODA – TRENDOVI ZA MOTIVACIJU I SPORTSKI STIL

Kada predviđamo modne trendove, obično ne razmišljamo o fitnes odjeći. Ipak, stvari su se promijenile u zadnjih nekoliko godina. Danas se odjeća za fitnes ne nosi samo u teretanama i na kućnim treninzima već udobne komade rado nosimo i kada radimo od kuće, idemo na izlet ili se opuštamo. Još više od toga vodeći modni influenseri sve češće predstavljaju odlične kombinacije uličnog stila koje spajaju elegantne i sportske elemente.

Pročitajte više
5 OBAVEZNIH FITNES DODATAKA ZA TRENING

Uređenje kućne teretane, pogotovo kad nam nedostaje prostora, može biti pravi izazov. U ponudi opreme za fitnes nailazimo na mnogo više malih rekvizita, nego što bismo ih ikad mogli upotrijebiti. Pa njihov izbor mora biti vrlo promišljen, pogotovo ako želimo da trening kod kuće bude djelotvoran. Oni koji se odluče trenirati kod kuće, trebali bi se se pobrinuti da njime utiču na cijelo tijelo.

Pročitajte više
TOP 5 fitnes patika za ovu sezonu!

Septembar je tradicionalno period povratka u teretane i fitnes sale. Period odmora i ležanja na plaži se polako završava, vrijeme je da vratimo staru formu. Obzirom da je naše tijelo bilo dugo u stanju mirovanja ili vrlo umjerene fizičke aktivnosti, moramo voditi računa o tempu treninga sa kojim počinjemo. Da bi izbjegli povrede, potrebno je početi sa treninzima adaptacije.

Pročitajte više
POVRATAK U FORMU NAKON LJETNOG ODMORA-7 SAVJETA

Većina nas voli da napravi pauzu od svakodnevice, kako bi se opustili i podmladili um, tijelo i dušu. Ali ponekad se tokom odmora akumuliraju efekti ležanja, pijenja alkohola, obilnih obroka u restoranima i premalo vježbanja. Pa, koji je najbolji način da se vratite u formu nakon povratka kući?

Pročitajte više
FIT DO LJETA – KADA POČETI?

Pročitajte više
5 RAZLOGA, ZAŠTO JE VJEŽBA SA TEGOVIMA AKTIVNOST ZA SVAKOGA!

Pročitajte više
Savjeti za odabir efikasne prostirke za fitnes

Pročitajte više