Obuća za biciklizam

Prikazuju se 0 proizvoda.

POVOLJNO

Artikli na popustima

OUTLET

Outlet ponuda

NOVO U WEBSHOPU

Novi artikli u webshopu

INTERSPORT PREPORUČUJE

Najbolji odnos kvaliteta i cijene

2 Proizvodi

24   60  

2 Proizvodi

24   60  

Biciklistička obuća

Biciklističke staze, u skoro svim sezonama, pozivaju bicikliste u svoje krilo. Svaki biciklista ima svog favorita. Kada je vrijeme lijepo i prijatno, zaista je zabavno popeti se na bicikl i uživati u izletu.

Biciklistička obuća

U važnu biciklističku opremu spadaju posebne biciklističke patike. Postoje one koje su kompatibilni sa sistemom vezanja na pedali. Ovi modeli su dostupni i za brdski i za gradski model bicikla. Međutim, mnogi biciklisti koriste obične pedale. To znači da im nisu potrebne patike koje su kompatibilne sa sistemima vezanja, ali istovremeno njihova obuća mora biti prilagođena biciklizmu. Biciklističke cipele, koje su pogodne i za planinarenje i za brdski biciklizam, u većini slučajeva su opremljene relativno čvrstim đonom, koji omogućava dobro prijanjanje na pedale.

S obzirom na to da je kod brdskog biciklizma često potrebno prošetati dio staze, biciklističke cipele su takođe opremljene profilisanim đonom, koji omogućava hodanje po šumskim i planinskim stazama.

Pored toga, struktura biciklističkih cipela je prilično kompaktna, omogućava efikasan prenos sila sa nogu bicikliste na pogonski sklop. Postoje varijacije koje se zakopčavaju kaiševima i vezicama. U slučaju poslednjeg, cipele su često opremljene dodatnim kaišem koji pričvršćuje vezice, kako bi se spriječilo njihovo olabavljivanje.

U okviru web prodavnice Intersport postoji i prodavnica bicikala, koja pored biciklističke opreme nudi i visokokvalitetne cipele renomiranih proizvođača.

Ako želite uštedjeti pri kupovini, pratite ponude i popuste na obuću.

A kad vrijeme i brda zovu, brzo na bicikl!

Punjenje…